info@argiristravel.gr | (+30) 210 5772869 - (+30) 210 5782969

Powered by Google

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΟΥΡΩΤΗ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

1) ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση το πρωί από Ομόνοια και Μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με πρώτη στάση για καφέ έξω από την Λαμία. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε στον Πλαταμώνα όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά). Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

thessaloniki1

thessaloniki2

Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο με εορταστικό ρεβεγιόν,  μουσική και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2) ΗΜΕΡΑ: Ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους μας με υγεία, αγάπη και χαρά!!

thesaloniki4

thesaloniki3

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο για την Ιερά Μονή Άγιου Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής, για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Παραμονή. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη για μία μικρή γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, ξεκούραση, διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν το βράδυ να δουν, να περπατήσουν και να απολαύσουν την γιορτινή Θεσσαλονίκη

thesaloniki5

thesaloniki6

καθώς και τα πασίγνωστα Λαδάδικα που είναι μια όμορφη ιστορική περιοχή, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς και η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό, τόσο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες όσο και για την μοναδική φοιτητική κοινότητα της πόλης. Τα Λαδάδικα είναι ένα από τα πιο καυτά σημεία της πόλης όσον αφορά την διασκέδαση! Πρόκειται ουσιαστικά για μια μίξη του παλιού με το νέο, της παράδοσης με το σήμερα. Τα πολύχρωμα ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια αποπνέουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα της παλιάς Θεσσαλονίκης, ενώ απέχουν μόλις πέντε λεπτά μακριά από την Πλατεία Αριστοτέλους για όσους προτιμούν το περπάτημα.

3) ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας και εφόσον έχουμε τακτοποιήσει τις αποσκευές μας θα  ξεκινήσουμε για την περιήγηση της πόλης, ξεκινώντας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την Άνω Πόλη που είναι το μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης! Εδώ θα  ανακαλύψετε μια άλλη Θεσσαλονίκη, νοσταλγική, βγαλμένη από το παρελθόν. Θα δούμε γραφικές γειτονιές με μικρές μονοκατοικίες αλλά και όμορφα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, αυλές γεμάτες λουλούδια, στενά καλντερίμια,  πλατείες με παραδοσιακά καφέ και ταβερνάκια. Συντροφιά μας στη διαδρομή τα τείχη της Θεσσαλονίκης, αιώνιοι υπερασπιστές της ασφάλειας της, το Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ όπως ήταν η οθωμανική του ονομασία, στο βορειοανατολικό άκρο της Ακρόπολης και ο Πύργος Τριγωνίου, αγέρωχος και επιβλητικός από όπου η αμφιθεατρική εικόνα της πόλης όπως αγκαλιάζει τη θάλασσα θα σας μείνει αλησμόνητη.Το Επταπύργιο αποτελεί το οχυρωματικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Διακρίνονται ορθογώνιοι πύργοι που εναλλάσσονται με τριγωνικά πυροβολεία.

thesaloniki7

Οι πύργοι που έχουν προστεθεί στο εσωτερικό τείχος φανερώνουν ότι αυτό ήταν αρχικά ο εξωτερικός οχυρωματικός περίβολος της πόλης. Μαζί με τον κεντρικό πύργο της εισόδου δημιουργούν ένα σχήμα Π. Διαθέτει συνολικά δέκα οχυρωματικούς πύργους ενώ η αρχική του χάραξη τοποθετείται στα μεταβυζαντινά χρόνια. Αντίστοιχο φρούριο χτίστηκε στην Κωνσταντινούπολη την ίδια περίοδο. Το Γεντί Κουλέ στα τέλη του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε φυλακή αρχικά υπό τουρκική διοίκηση και με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πέρασε σε Ελληνική διοίκηση. Λειτούργησε ταυτόχρονα σαν ανδρική, γυναικεία και στρατιωτική φυλακή ως το 1989. Στην συνέχεια θα δούμε, την Ροτόντα, 

thesaloniki8

το Λευκό Πύργο  και  θα καταλήξουμε στην πλατεία Αριστοτέλους. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην εορταστική ατμόσφαιρα της Πόλης,  καφέ και αγορές γλυκισμάτων όπως η περίφημη μπουγάτσα της Θεσσαλονίκης. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 180€

(ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΥΝ 60€ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ )

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1) Μεταφορά, περιηγήσεις με πούλμαν.

2) Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο 3* ή 4* στην Θεσσαλονίκη.

3) Δύο πρωινά σε μπουφέ.

4) Εορταστικό ρεβεγιόν (δείπνο) στις 31/12 με μουσική

5) Ένα δείπνο στις 01/01

6) Συνοδός του γραφείου μας.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. Ο νέος φόρος διαμονής του Ν. 4389/2016 που περιγράφεται στον πιο κάτω πίνακα ανά δωμάτιο, ο οποίος προεισπράττεται από το γραφείο μας με την εξόφληση της εκδρομής, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις κατά την άφιξη στα ξενοδοχεία και την κατανομή των δωματίων.

Τιμή ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Ξενοδοχεία 5* 4€
Ξενοδοχεία 4* 3€
Ξενοδοχεία 3* 1.5€
Ξενοδοχεία 1-2* 0.5€

 2. Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

3.Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων του γραφείου για το καλύτερο της εκδρομής αλλά και  οι κανονισμοί που υπάρχουν ή θα ορισθούν από τους κρατικούς φορείς και των ειδικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων  για την καταπολέμηση του Covid-19.

thesaloniki9

Κρατήστε τη θέση σας
Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την κράτησή σας
Εισάγετε το επώνυμό σας
Εισάγετε το όνομά σας
Εισάγετε το σταθερό τηλέφωνό σας
Εισάγετε το κινητό τηλέφωνό σας
Εισάγετε το email σας
Εισάγετε την διεύθυνση κατοικίας σας
Αν έχετε περαιτέρω πληροφορίες ή παρατηρήσεις, μπορείτε να τις γράψετε στο παρακάτω πεδίο

*Πατώντας "Αποστολή" δεν εξασφαλίζετε την κράτησή σας. Ο τουριστικός μας πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Πληροφορίες:

 • Διάρκεια: ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟ 31/12/21 ΕΩΣ 2/1/2022
 • Test Formas 1:
  Κρατήστε τη θέση σας
  Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την κράτησή σας
  Εισάγετε το επώνυμό σας
  Εισάγετε το όνομά σας
  Εισάγετε το σταθερό τηλέφωνό σας
  Εισάγετε το κινητό τηλέφωνό σας
  Εισάγετε το email σας
  Εισάγετε την διεύθυνση κατοικίας σας
  Αν έχετε περαιτέρω πληροφορίες ή παρατηρήσεις, μπορείτε να τις γράψετε στο παρακάτω πεδίο

  *Πατώντας "Αποστολή" δεν εξασφαλίζετε την κράτησή σας. Ο τουριστικός μας πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Δημοφιλής Προορισμός:

Σχετικές Εκδρομές

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ